logo sokola

ARCHIV - sezona 2010/2011

Turnaj ve futsalu

12. února 2011

Krajská soutěž žen

Ve sportovní hale v Suchém Vrbném se v sobotu 12. února uskutečnil 2. ročník krajské soutěže žen ve futsalu FIFA. Turnaje se zúčastnilo pět družstev z celého Jihočeského kraje: Borovany, J. Hradec, Borotín, Mokré a Lažiště, které obhajovalo prvenství z loňského ročníku ve Vodňanech.

Hrálo se systémem každý s každým 2 x 15 minut. Poté následovaly boje v čtyřčlenné finálové skupině (1 x 20 min), která byla značně vyrovnaná a přinesla několik dramatických okamžiků. Přestože jsme disponovaly velkou marodkou, podařilo se nám postoupit do závěrečných bojů. Avšak v penaltovém rozstřelu o finále jsme nebyly schopny překonat velmi dobře chytající brankařku Borovan. „I přes tento smolný zápas a hlavně v počtu, ve kterém jsme celý turnaj hráli, jsme se předvedli ve velmi dobrém světle a tím bych všem zúčastněným hráčkám chtěl velmi poděkovat,“ komentoval náš výkon trenér Němec. I přes značnou únavu jsme se popraly o pohárové umístění a v boji o 3. místo porazily TJ Mokré skórem 2:1, když dvě minuty před koncem celý duel rozhodla Makovičková, která byla s šesti góly naší nejlepší hráčkou. Ve vyrovnaném zápase o prvenství musely opět rozhodovat penalty, ve kterých bylo družstvo Borovan úspěšnější než Lažiště. Vítěz této soutěže postoupil do celostátního kola.

Naše zápasy ve skupině:
J. Hradec - Lažiště 0:0
J. Hradec - Mokré 2:1 (Šimáčková, Makovičková)
J. Hradec - Borotín 5:0 (Makovičková 3, Lapková 2)
J. Hradec - Borovany 1:3 (Kösslová)

Naše zápasy o umístění:
o finále: J. Hradec - Borovany 0:0 (penalty 1:3; Kösslová)
o 3. místo: J. Hradec - Mokré 2:1 (Makovičková 2)

Konečné pořadí: 1. BOROVANY, 2. LAŽIŠTĚ, 3. J. HRADEC, 4. MOKRÉ, 5. BOROTÍN

Turnaj v Borovanech

14. srpna 2010

Příprava na sezonu

Nakonec jen čtyři týmy se účastnily III. ročníku turnaje žen v kopané pořádaného FK Calofrig Borovany. Hrálo se na velké hřiště, systémem každý s každým, 2 x 25 minut.

Hned v prvním zápase s Louňovicemi jsme promarnily několik vyložených "tutovek",
kvůli tomu jsme nedokázaly zvítězit. Jedinou naší střelkyní byla Nikola Tlachnová.
Proti Borovanům jsme nastoupily s odhodláním konečně s nimi sehrát vyrovnaný zápas. V prvním poločasu se nám to dařilo, v druhém už jsme útokům domácích hráček nedokázaly vzdorovat. Poslední utkání proti Kutné Hoře, hrající 3. ligu, jsme začaly velmi útočně. Skoro celý zápas jsme soupeřky přehrávaly, ale bez vstřelené branky. Kutná Hora vážněji ohrozila naši branku až ke konci, gól však žádný nepadl.

Naše zápasy: J. Hradec - Louňovice 1:1, J. Hradec - Borovany 0:4, J. Hradec - Kutná Hora 0:0

Ostatní zápasy: Kutná Hora - Borovany 1:1, Kutná Hora - Louňovice 1:0, Louňovice - Borovany 1:0

Pořadí: 1. KUTNÁ HORA, 2. LOUŇOVICE, 3. BOROVANY, 4. J. HRADEC

Turnaj v Borotíně

19. června 2010

První místo !!!

Hrálo se 4+1 venku, na malých hřištích. Osm týmů bylo rozděleno do dvou skupin, v kterých se utkaly systémem každý s každým. Stejná pravidla platila i pro finálovou skupinu, kam postoupily dva nejlepší týmy z každé skupiny. V základní skupině jsme prohrály pouze s Kaplicí, loňským finalistou. Byla to ale naše jediná porážka na tomto turnaji. V dalších zápasech jsme s velkou bojovností udržely jednobrankový náskok.

Téměř všechny naše góly střelila kanonýrka Zuzka Šteflová (9), jednou se trefila Katka Lehejčková.

Základní skupina: J. Hradec – Kaplice 0:2, – Borotín 3:0, Bechyně 3:1.
Finálová skupina: J. Hradec – Borovany 2:0, – Louňovice 1:0, – Kaplice 1:0.
Konečné pořadí: 1. J. HRADEC, 2. KAPLICE, 3. BOROVANY, 4. LOUŇOVICE.

psalo se o nás --->

Mokré : Sokol JH

29. května 2010

Přátelské utkání - první chycená penalta

Hned v první minutě zápasu, po chybné rozehrávce, jsme dostaly gól. Tím spadla nervozita z Lenky Posířilové, která se prvně postavila do brány. Svůj dobrý výkon potvrdila chycenou penaltou. V druhé půlce (0:0) velmi dobře zahrála obrana včele s Renčou Kučerovou. O to více chyběla bojovnost v útoku, možná i štěstí k úspěšnému zakončení několika šancí. Konečný výsledek 4 : 2.

Mirotice : Sokol JH

23. května 2010

Přátelské utkání - první velká výhra

Trenér připravil útočnou sestavu, která se v Miroticích více než osvědčila. Naše výhra 9:0 mluví za vše.
Góly: Zuzka Šteflová 5, Nikola Tlachnová 2, Erika Doanová 1, Lenka Kösslová 1

Sokol JH : FK Calofrig Borovany

8. května 2010

Přátelské utkání - premiéra před Vítězslavem Jandákem

Další přátelský zápas, tentokrát s těžkým soupeřem, před plnou tribunou zvědavých fanoušků, s novináři, fotografy a hlavně za přítomnosti našeho patrona poslance Jandáka, který provedl slavností výkop.
Nervozita na našich kopačkách byla znát - konečné skóre 0 : 7.

komentář zápasu --->

fotogalerie --->

Sokol JH : Mokré

17. dubna 2010

Přátelské utkání

V rámci jarní přípravy jsme změřily síly s týmem MOKRÉ, který bude stejně jako my příští sezonu nováčkem v krajském přeboru. Domácí půda nám svědčila, o čemž vypovídá výsledek zápasu - remíza 2:2.

komentář zápasu --->

"Vajíčkovej" turnaj v Protivíně

4. dubna 2010

Účast nejlepší hráčky ČR.

O Velikonoční neděli se konal tradiční již 9.ročník Vajíčkového turnaje. Každá fotbalistka byla podarována ručně malovaným vajíčkem a trenéři obdrželi pletenou pomlázku, aby je členky týmů poslouchaly po celý čas turnaje. Ozdobou turnaje byla účast klubu CHEMCOMEX Praha s nejlepší fotbalistkou ČR za rok 2009 a reprezentantkou Petrou Divišovou hrající v barvách pražské Slávie.

Deset družstev bylo rozděleno losem do dvou skupin po pěti, v kterých se hrálo systémem každý s každým 2x10 minut. Naše "áčko" mělo nakročeno do finálové skupiny, rozhodl však nešťastný gól na remízu 2:2 v posledních vteřinách s Frymburkem.

Skupina A: Protivín, J.Hradce A, Větřní, Frymburk a Lažiště
Skupina B: Kaplice, J.Hradec B, Tábor, CHEMCOMEX, Mokré

Pořadí: 1.CHEMCOMEX, 2.TÁBOR, 3.JAFA PROTIVÍN, 4.FRYMBURK, 5.J. HRADEC A, 6.KAPLICE, 7.MOKRÉ, 8.VĚTŘNÍ, 9.LAŽIŠTĚ, 10.J.HRADEC B

fotogalerie JAFA Protivín --->

Sokol JH : Protivín

28. března 2010

Přátelské utkání - poprvé před domácími fanoušky

Na umělé trávě v Horním Žďáru nás přišlo povzbudit nečekaně mnoho diváků. Narozdíl od protivínských žen, kterých bylo pouze 10, si asi 25 domácích hráček zkusilo, jaké je to běhat na velkém trávníku. Opět to byl tréninkově pojatý zápas, který skončil přátelskou remízou 2:2.

fotogalerie JAFA Protivín --->

FK Calofrig Borovany : Sokol JH

14. března 2010

Přátelské utkání - naše premiéra na trávníku

K premiéře jsme si nevybraly zrovna lehkého soupeře. Některé hráčky měly kopačky poprvé na nohou a poprvé běhaly po umělé trávě, ale křest ohněm bývá nejlepší školou. Zápas se vyvíjel jednoznačně ve prospěch soupeře. Prohra 8:0 však byla motivací k dalšímu tréninku.

komentář zápasu --->

Turnaj ve Vodňanech

21. února 2010

První seznamování - s ostatními týmy i vlastními spoluhráčkami

Osm týmů z různých koutů jižních Čech bojovalo o primát nejlepšího týmu v kraji a zároveň o postup na mistrovství republiky. Ve své premiéře se kromě nás představilo FK Lažiště, které vystoupalo až na samotný vrchol.

Výsledky:
Skupina A: Lažiště - Borovany 0:0, Borovany - Větřní 0:0, Lažiště - J.Hradec B 3:0, Borovany - J.Hradec B 10:0, Větřní - Lažiště 0:4, J.Hradec B - Větřní 0:3

Skupina B: Protivín - Borotín 7:1, Frymburk - J.Hradec A 0:1, Borotín - J.Hradec A 1:0, Protivín - Frymburk 0:0, Borotín - Frymburk 0:2, J.Hradec A - Protivín 1:5

Pořadí: 1. LAŽIŠTĚ, 2. PROTIVÍN, 3. BOROVANY, 4. FRYMBURK

fotogalerie JAFA Protivín --->

Počet návštěv

  • Podporují nás:

©2010 • by Millhaus